Paprike s kurkumom punjene patlidžanima

Izabrali smo novi jesenski recept tjedan - Edita Braje iz Sesveta postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za paprike punjene patlidžanom i začinjene kurkumom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Kurkuma ispunjava kuću predivnim, jesenskim mirisom

Editin omiljeni jesenski začin je kurkuma koja zajedno s paprom grije tijelo u jesenskim, prohladnim danima te ispunjava kuću prekrasnim mirisom.

Sastojci:

  • nekoliko debelih, crvenih paprika
  • patlidžan i krumpir narezan na kockice
  • kurkuma
  • papar
  • sojino vrhnje

Priprema:

  1. Kockice patlidžana i krumpira kratko popržiti sa žlicom maslinova ulja i začiniti po želji s kurkumom, paprom i malo soli.
  2. Očišćene crvene paprike napuniti smjesom kockica patlidžana i krumpira.
  3. Peći u zagrijanoj pećnici s malo vrhnja dok paprike ne omekšaju i poslužiti kao prilog. Dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Editin recept je u cijelosti u duhu Zdrave Krave, sezonske namirnice - paprika i patlidžan i zdravi dodaci. Recept je jednostavan za pripremu, a kurkuma u kombinaciji s patlidžanom mu daje istočnjački karakter. Da bi uživala u okusu ovog jela, pazi da ti patlidžan ne bude gorak. Kako bi to izbjegla, patlidžan treba biti svjež, lagan, srednje veličine te treba sadržavati manje sjemenki jer one uzrokuju njegovu gorčinu. Vanjska kora treba biti sjajna i čvrsta, bez oštećenja.

Posjeti missZDRAVA.hr