Paprike punjene kozjim sirom

Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo ili lagani ljetni obrok. Budući da je sada sezona paprika, iskoristi priliku i pripremaj paprike na razne načine. Za ovaj recept potrebno ti je 8 rog paprika, 250 grama svježeg kozjeg sira i nekoliko začina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 manjih rog paprika (možeš koristiti i ljute)
  • 250 g svježeg kozjeg sira
  • Kiselo vrhnje 12% m.m.
  • Sol, svježe mljeveni papar, maslinovo ulje, limunov sok
  • Vezica bosiljka

Priprema:

Paprike operi i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomiješaj svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začini s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu i napuniš paprike. U 3 dl maslinova ulja nakidaj listove svježeg bosiljka, dodaj sok od pola limuna, lagano posoli i popapri.

U plitku posudu posloži paprike, prelij ih začinjenim maslinovim uljem, poklopi posudu i ostavi u hladnjaku najmanje 3 sata kako bi se sastojci proželi. Posluži uz svježi kukuruzni kruh.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr