Paprike punjene kozjim sirom
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo ili lagani ljetni obrok. Budući da je sada sezona paprika, iskoristi priliku i pripremaj paprike na razne načine. Za ovaj recept potrebno ti je 8 rog paprika, 250 grama svježeg kozjeg sira i nekoliko začina
Sastojci:
- 8 manjih rog paprika (možeš koristiti i ljute)
- 250 g svježeg kozjeg sira
- Kiselo vrhnje 12% m.m.
- Sol, svježe mljeveni papar, maslinovo ulje, limunov sok
- Vezica bosiljka
Priprema:
Paprike operi i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomiješaj svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začini s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu i napuniš paprike. U 3 dl maslinova ulja nakidaj listove svježeg bosiljka, dodaj sok od pola limuna, lagano posoli i popapri.
U plitku posudu posloži paprike, prelij ih začinjenim maslinovim uljem, poklopi posudu i ostavi u hladnjaku najmanje 3 sata kako bi se sastojci proželi. Posluži uz svježi kukuruzni kruh.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr