Panna cotta: Osvježavajuća zdravija verzija omiljenog talijanskog deserta

shutterstock Panan cotta
Ova ukusna verzija talijanskog deserta, sa slasnim umakom od višanja, idealna je za početak vikenda...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
  • 2, 5 dcl sojinog mlijeka
  • 30 g smeđeg šećera + 2 žlice za višnje
  • 2 g agar-agara u prahu
  • korica limuna
  • 250 g otkoštenih višanja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • sok polovice limuna

Priprema:

  • Pomiješajte sojino vrhnje i mlijeko sa smeđim šećerom. Neka se smjesa ugrije i šećer otopi, a zatim dodajte agar-agar te koricu limuna. Sve kuhajte na laganoj vatri dok se agar-agar ne rastopi. Rasporedite smjesu u zdjelice i pustite neka se ohladi, a nakon toga stavite u hladnjak minimalno 5 sati.
  • U međuvremenu, višnje kuhajte na laganoj vatri sa smeđim šećerom i sokom od limuna. Tu smjesu prelijte preko panna cotte prije serviranja i uživajte!

Za prste polizati! Osvježavajuća torta od jagoda s graham brašnom



 
Posjeti missZDRAVA.hr