Panna cotta - kremasto božanstvo od borovnica za slatki vikend

Alisa Bunjevac
Borovnice su mnogima najdraže voće. Bogate antioksidansima, ove 'energetske bombe' uklopit će se savršeno u kremasto božanstvo panna cotte.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 ml gustog kokosovog mlijeka
  • 500 g svježih borovnica
  • 3 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 1 jušna žlica želatine u prahu

Ako ne smiješ konzumirati žitarice i šećer ovo je idealan recept za tebe Palačinke bez šećera s kupinama

paleo recepti Paleo mini pite s višnjama, vanilijom i chia sjemenkama

Priprema:

  1. U blender stavi sve sastojke i miksaj dok se borovnice skroz ne usitne.
  2. Sve prelij u lonac te polagano zagrijavaj uz povremeno miješanje. Smjesa nikako ne smije prokuhati, jer će se tada osjetiti snažan miris želatine. Bitno je da postigneš temperaturu od oko 70°C kako bi se želatina rastopila i borovnice pasterizirale.
  3. Prelij u zdjelice/čaše u kojima želiš kasnije servirati desert.
  4. Pusti u hladnjaku da se ohladi kako bi se želatina stisnula.
  5. Uživaj u desertu!

 Isprobaj fine keksiće od kokosa, čokolade, meda i vanilije

Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr i na Facebooku!

Posjeti missZDRAVA.hr