Ovi crveni kolačići idealni su za blagdansko vrijeme

Guliver/Shutterstock
Ove godine svoje najmilije iznenadi prhkim, crvenim kolačićima i blagdanski duh prenesi i na tanjur sa slasticama. Nisu od isključivo zdravih sastojaka kakve inače donosimo, ali blagdani su, a i mi smo ljudi!
Vidi originalni članak

Ovi kolačići postat će tvoj novi omiljeni recept za blagdane! Ukusni i mekani s prekrasnom crvenom bojom zasjat će na stolu i privući pažnju. 

Kako bi ih dodatno ukrasila pospi ih šećerom u prahu i izgledat će kao prava mala umjetnička djela!

Sastojci:

  • 400 grama višenamjenskog brašna
  • 20 grama nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli
  • 170 grama nezaslađenog maslaca
  • 270 grama šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica mlijeka 
  • 1 1/2 žličica paste od vanilije
  • 2 žličice limunovog soka
  • 5 žličica crvene boje za hranu
  • 170 grama bijele čokolade
  • 120 grama šećera u prahu

Moderna verzija Slasni gingerbread kolačići bez glutena

Priprema:

  1. U zdjelu ubaci brašno, kakao prašak, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol i promiješaj. Ostavi sa strane.
  2. U drugoj zdjeli uz pomoć miksera umuti maslac i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje te miješaj dok se ne sjedini. Dodaj mlijeko, pastu od vanilije, limunov sok i crvenu boju za hranu.
  3. S mikserom postavljenim na maloj brzini, polako dodaj suhe sastojke i miješaj dok se sve ne sjedini. Umiješaj bijelu čokoladu. Pokrij zdjelu plastičnom folijom i pusti da se ohladi dva sata ili dok smjesa ne postane dovoljno čvrsta da ju oblikuješ u kuglice.
  4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 
  5. U posebnu posudu dodaj šećer u prahu. Izvadi tijesto iz hladnjaka te oblikuj srednje velike kuglice od njega. Kuglice napravi od otprilike dvije i pol žličice tijesta.
  6. Kuglice tijesta ubaci u šećer u prahu i ravnomjerno ih njime prekrij. Postavi ih na lim za pečenje koji je prekriven papirom za pečenje. Lagano ih pritisni i tako izravnaj. Lagano!
  7. Peci ih u prethodno zagrijanoj pećnici 12 - 14 minuta. Ostavi ih nekoliko minuta da se ohlade, a zatim ih prenesi na žičani stalak da se potpuno ohlade. Čuvaj ih u hermetički zatvorenoj ambalaži. U slast!
Posjeti missZDRAVA.hr