Osvježavajuća torta s kremom od jogurta i borovnica

shutterstock Tortu ukrasi borovnicima i voćem po želji
Prave sladokusce visoke ljetne temperature ne mogu spriječiti da uživaju u kremastim desertima, jednostavno ih je potrebno prilagoditi sezoni. Jedan od takvih sezonskih deserata je popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima je maksimalan.
Vidi originalni članak

Sastojci za koru:

  • 1 1/2 šalice izmrvljenog suhog keksa po vlastitom izboru (slomi kekse na manje komadiće, stavi ih u vrećicu i smrvi razvijačem ili bocom)
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • 1/3 šalice nekog zdravijeg šećera (ksilitol ili eritrol)

Sastojci za kremu:

  • 3 čaše čvrstog jogurta
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3 listića želatine
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g borovnica

Ukusno Torta ili kocke od limuna i sira bez pečenja

Priprema:

  • Prvo pripremite pripremi biskvit. Pomiješajte keks, maslac i šećer i utisnite u kalup za tortu i u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva C pecite desetak minuta.
  • Dok se biskvit hladi, pripremite kremu.
  • Najprije izradiyte slatko vrhnje u šlag.
  • Listove želatine nakvasite u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedite (ako ne želite koristiti želatinu upotrijebite agar agar)
  • Jednu čašu jogurta u loncu zagrijte do vrenja i zatim dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  • U posebnoj posudi pomiješajte preostali jogurt i šećer te dodajte otopljenu želatinu s jogurtom.
  • U smjesu umiješajte i šlag od slatkog vrhnja.
  • Kada je krema spremna, dodajte svježe borovnice i pažljivo promiješajte kako biste ih spojili s kremom.
  • Kremu izlijyte na biskvit u kalupu i kolač stavite u hladnjak da se stisne.
  • Servirajte ga hladnog, s nekoliko svježih borovnica kao ukras.

Nešto slatko za vikend Jednostavan, a ukusan kolač od jogurta i marelica

 
Posjeti missZDRAVA.hr