Juha od bundeve s kokicama

Guliver/Shutterstock
Ova jednostavna krem juha od bundeve idealna za jesenske dane, ali ima jedan pomalo neobičan sastojak koji ju čini drugačijom.
Vidi originalni članak

Gusta, kremasta i neodoljiva, klasična juha od bundeve bit će gotova u tren oka. Umjesto tostiranog kruha koristite pečene kokice koje ovu juhu čini još posebnijom.

Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • mrkva
  • glavica luka
  • 2 i 1/2 dl povrtnog temeljca
  • 2 žličice maslaca
  • dl kiselog domaćeg vrhnja
  • dl vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice majčine dušice
  • žličica bučinog ulja
  • kokice

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
  • Lim obložite papirom za pečenje i složite kriške očišćene i oguljene bundeve dok ne omekša.
  • Naribajte luk i mrkvu pa ih pirjajte pet minuta na zagrijanom maslacu.
  • Dodajte komad pečene bundeve, zalijte s malo povrtnog temeljca, posolite, popaprite i kuhajte oko 15 minuta.
  • Propasirajte sve štapnim mikserom, pa začinite kiselim vrhnjem i vrhnjem za kuhanje.
  • Po potrebi razrijedite s još malo temeljca. prokuhajte sve još jednom, začinite muškatnim oraščićem i majčinom dušicom.
  • Juhu poslužite s par kapi bučinog ulja i s pečenim kokicama.

Bundeva je lijek i hrana

Posjeti missZDRAVA.hr