Omlet bez jaja s tofuom

Recept za vegetarijanski omlet bez jaja od svježeg tofua, kurkume i zobenog vrhnja donosi ti Tončika Cukrov. Vege omlet idealno je jelo za fini doručak ili večeru nakon kojeg ćeš se osjećati lagano i poletno, a jednostavno se i brzo priprema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g svježeg tofua (mekanog)
  • 8 žlica brašna tip-850
  • sol
  • kurkuma
  • 1 žlica aru praha
  • 1 dcl vrhnja (zobenog)
  • voda
  • 1 luk, narezan dijagonalno
  • 30 g tofu mini kobasica (ili dimljeni tofu), narezano tanko
  • 1 žlica tamnog sezamovog ulja
  • peršin, za ukrašavanje

Priprema:

  1. Miksanjem napravi tekuću gustu smjesu od 70 g tofua, vrhnja, vode i soli i umiješaj brašno i aru-prah.
  2. U tavi na ulju propirjaj luk, dodaj narezanu kobasicu te sve zajedno kratko pirjaj.
  3. Dodaj rukom zdrobljeni preostali tofu i kurkumu pa na pirjane sastojke izlij napravljenu gustu smjesu. Peci na laganoj vatri desetak minuta, okreni i još kratko sve zajedno peci. Ukrasi peršinom.

Dobar tek

Posjeti missZDRAVA.hr