Omiljene tikvice sačuvaj za zimu u ulju i octu

Thinkstock
Rok trajanja tikvica u ulju je oko tri mjeseca. Poput tikvica pripremaju se i patlidžani, ali i gljive. Povrće prvo prokuhaj u mješavini vode i octa pa sa začinima složi u staklenku te pokrij uljem.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kg tikvica
  • 375 g vinskog octa
  • 3 čili papričice
  • pola vezice svježe majčine dušice
  • 500 ml maslinova ulja
  • papar
  • 2 žlice kapara
  • sol

Tikvice Znaš li zašto su tikvice idealne za dijetu plus najbolji recept za tikvice na žaru

  • Korak 1: Pripremi staklenke. Operi tikvice i očisti ih. Nakon toga ih nareži na ploške.
  • Korak 2: Zakuhaj ocat, 750 ml vode i žlicu soli. Umiješaj tikvice i kuhaj oko dvije minute.
  • Korak 3: Izvadi tikvice pomoću velike rupičaste žlice i poslaži na kuhinjski ručnik. Ostavi da se ocijede, a za to vrijeme operi čili pa prepolovi i izvadi sjemenke. Još jedanput isperi i nareži.
  • Korak 4: Operi majčinu dušicu i skini listiće sa stabljike. U tavi zagrij dvije žlice ulja pa preprži tikvice, čili i majčinu dušicu. Tikvice pospi paprom i kaparima te složi u staklenku i zalij uljem.
Posjeti missZDRAVA.hr