Niskokalorična sirova torta s osvježavajućom kremom od limuna

shutterstock
Ova ukusna i zdrava torta je bez glutena i rafiniranog šećera, prikladna za vegane.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za podlogu:

  • šalica otkoštenih datulja
  • 1/2 šalice orašastih plodova po želji
  • 2 žlice kokosovog ulja

Za kremu:

  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 1/3 šalice kokosovog ulja
  • korica dva naribana limuna
  • sok jednog svježe iscijeđenog limuna
  • 4 žlice javorovog sirupa, meda ili agavinog sirupa
  • 1/2 čajne žlice kurkume

brzo gotove Limun kocke s podlogom od keksa bez pečenja

Priprema

  • Namoči indijske oraščiće u hladnoj vodi preko noći ili ih ostavi pola sata u kipućoj vodi (nemoj ih kuhati). Ocijedi ih i isperi prije upotrebe. 
  • Pripremi koru prije kreme. Stavi datulje, orašaste plodove i dvije žlice kokosovog ulja u blender i blendaj dok ne dobiješ ljepljivu smjesu. 
  • Utisni koru prstima u manji kalup za torte i stavi ga u zamrzivač dok pripremaš kremu.  
  • Sve ostale sastojke stavi u očišćen blender i pulsiraj dok smjesa ne postane svilenkasta i glatka.
  • Prelij kremu preko kore i pusti da odstoji u hladnjaku tijekom noći ili ako ti se žuri, stavi je na par sati u zamrzivač.

Bez glutena Keto limun kocke gotove za 40 minuta

Nutritivne vrijednosti za jednu krišku

  • 204 kcal
  • 18, 9 g ugljikohidrata
  • 4, 52 g proteina
  • 13, 72 g masti
  • 3, 86 g  zasićene masti
  • 4, 62 mg natrija
  • 228, 4 mg kalija
  • 2, 58 g vlakna
  • 10, 83 g šećera
  • 4, 48 mg Vitamina C
  • 22, 34 mg Kalcija
  • 1, 6 mg Željezo

Izvor: The Queen of Delicious

Posjeti missZDRAVA.hr