Njoki od buče: Manje kalorični, a jednostavni za napraviti

thinkstock
Krumpir zamijeni bućom, pa sve začini s malo muškatnog oraščića i parmezana. Neodoljivi domaći njoki posebno će ti biti dragi upravo zbog divnog spoja okusa. Posluži ih uz jednostavne i lagane umake s maslacem i kaduljom ili bosiljkom.
Vidi originalni članak

S ovim kombinacijama također se odlično slaže cimet i malo čilija. Uz malo otopljenog ribanog parmezana i zdjelu svježe salate nikako ne možeš pogriješiti. Da bi svoje njoke učinili ljepšima, vilicom lagano pritisni svaki od njih, tek toliko da vilica ostavi trag.

Šef Marijo Čepek donosi recept za domaće zelene njoke Domaći zeleni njoki s rukolom

Potrebno ti je:

  • 500 g bundeve
  • 1 jaje
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g parmezana
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema:

Bundevu nareži na veće komade i stavi ih peći na 180 stupnjeva, peci oko 45 minuta. Kad se bundeva malo ohladi, izdubi je i meso pretvori u pire. Pomiješaj pire s brašnom, malo muškatnog oraščića i ribanim parmezanom. Dodaj jaje i mijesi. Trebali bi dobiti meko tijesto koje se može valjati, a ako je tvoje tijesto još uvijek gnjecavo, svakako dodaj još brašna. Napravi tanki valjak pa reži na manje komadiće. Kuhaj ih u posoljenoj kipućoj vodi. Još zanimljivih recepata potraži na portalu Gastro.hr!

Dobar tek! 

Guštaj s Marinelom u bogatom jesenskom jelu s bundevom i vrganjima Njoki od bundeve s vrganjima

Posjeti missZDRAVA.hr