Neodoljivi recepti za bijelo i crno kuhano vino plus "vino" za djecu
Bijelo kuhano vino
Sastojci:
- 2 litre bijelog vina
- 3 naranče
- 7 žlica šećera
- štapić cimeta
- 8 klinčića
Priprema: Iscijedi sok naranči. Dodaj ga u vino sa šećerom, cimetom i klinčićem. Lagano zagrijavaj do ključanja i smanji vatru. Pusti da lagano kuha još 15 minuta. Posluži vruće.
Crno kuhano vino
Sastojci:
- litra crnog vina
- limun
- 2 štapića cimeta
- 8 klinčića
- 3 žlice šećera
Priprema: Limun nareži na kriške. Zagrij vino sa šećerom i začinima, dodaj limun pa pusti da sve lagano kuha oko pet minuta. Makni s vatre, poklopi lonac s vinom i ostavi da odstoji jedan sat. Prije posluživanja ponovno zagrij.
Bezalkoholno "vino" za djecu
- 500 ml soka od naranče
- 500 ml soka od jabuke
- 4 vrećice voćnog čaja
- korica cimeta
- klinčić
- naranča
- jabuka
- limun
- 8 žlica meda
Priprema: U lonac ulij litru vode, dodaj koricu cimeta, klinčiće i zagrijavaj dok ne zakuha. Ugasi vatru, dodaj vrećice čaja te narezane jabuke i naranče. Nakon deset minuta izvadi vrećice još jednom zagrij sve gotovo do vrenja, dodaj limunov sok i procijedi. Prema želji možeš poslužiti i s komadima voća.
Na kioscima potraži časopis Skuhatćute u kojem ćeš naći više od 125 blagdanskih recepata.