Neodoljive palačinke od zobenog i bademovog brašna

Thinkstock Recept za proteinske palačinke
Zobene pahuljice ubaci u blender, dodaj im bademe, napravi domaće brašno, pa ga pomiješaj s ostatkom namirnica i upusti se u pripremu aromatičnih i tako ukusnih zdravih palačinki.
Vidi originalni članak

Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodaš li im ekstrakt vanilije, okusi će biti još slađi

Zobeno i bademovo brašno možeš napraviti sama tako da u blender ubaciš zobene pahuljice i bademe i usitniš ih dok ne dobiješ brašno. Prije upotrebe možeš ga prosijati, no zadrže li se u tvom brašnu komadići, ne brini, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.

Umjesto šećera, koristiti možeš med, agavin ili javorov sirup. Palačinke pak možeš preliti čokoladnim ili voćnim umacima, medom i različitim sirupima.

heljda Idealne za osjetljive na gluten: Palačinke od heljdina brašna

proteinske palačinke Nauči kako napraviti proteinske palačinke u slatkoj i slanoj verziji

Potrebno ti je:

  • 50 g zobenog brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 3 žlice bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • Šećer ili med
  • Prstohvat soli
  • Kokosovo ili suncokretovo ulje

Postupak pripreme:

  • U posudi pomiješaj zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
  • Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica.
  • Smjesu ostavi da odstoji oko 10 minuta.
  • Na tavi zagrij kokosovo ulje, dodaj dio smjese, pa peci dok se ne pojave mjehurići.
  • Preokreni palačinku i peci još kratko.
  • Postupak ponavljaj dok ne potrošiš smjesu, a zatim ih začini preljevom po želji.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr