Neodoljive palačinke od zobenog i bademovog brašna
Recept za proteinske palačinke
Zobene pahuljice ubaci u blender, dodaj im bademe, napravi domaće brašno, pa ga pomiješaj s ostatkom namirnica i upusti se u pripremu aromatičnih i tako ukusnih zdravih palačinki.
Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodaš li im ekstrakt vanilije, okusi će biti još slađi
Zobeno i bademovo brašno možeš napraviti sama tako da u blender ubaciš zobene pahuljice i bademe i usitniš ih dok ne dobiješ brašno. Prije upotrebe možeš ga prosijati, no zadrže li se u tvom brašnu komadići, ne brini, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.
Umjesto šećera, koristiti možeš med, agavin ili javorov sirup. Palačinke pak možeš preliti čokoladnim ili voćnim umacima, medom i različitim sirupima.
Potrebno ti je:
- 50 g zobenog brašna
- 50 g bademovog brašna
- 3 žlice bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- Šećer ili med
- Prstohvat soli
- Kokosovo ili suncokretovo ulje
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješaj zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
- Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica.
- Smjesu ostavi da odstoji oko 10 minuta.
- Na tavi zagrij kokosovo ulje, dodaj dio smjese, pa peci dok se ne pojave mjehurići.
- Preokreni palačinku i peci još kratko.
- Postupak ponavljaj dok ne potrošiš smjesu, a zatim ih začini preljevom po želji.
Dobar tek!