Naopaka božićna torta s cimetom, jabukom i biskvitom
Ne volim baš slatko pa ni ne pravim slatke stvari za druge, ali upravo zbog toga sam se prijavila u Ljubav ide kroz želudac kako bih isprobala nešto novo još ove godine, kaže nasmijana Barbara Budić (25). Ovo joj je prvi put da sudjeluje u kulinarskoj emisiji.
Barbara je s namirnicama iz Lidla pripremala naopaku tortu - jednostavni, "zimski" kolač s mnogo cimeta, jabuka i sočnim biskvitom. Ono što ga čini neobičnim je redoslijed slaganja namirnica. Doslovno se slažu naopako.
U kalup za tortu prvo se ulijeva karamela, zatim slažu oguljene i narezane jabuke pa smjesa za biskvit. - Mala je vjerojatnost da ovaj recept ispadne loše, stoga je idealan za osvajanje simpatija, komentirala je naopaku tortu za koju se nada da će osvojiti suca Dubravka Miličića.
- Prvi put mi je torta završila u smeću, ali problem je bio u pećnici. Mijenjala sam Fahrenheite u Celzijusove stupnjeve, a samo je trebalo pećnicu zagrijati na najjačoj temperaturi - rekla je. Barbari inače nije problem spremati jela za drage ljude, a očekuje da žiri bude strog i pravedan. Jedva čeka upoznati i specijalnog gosta emisije.
Rasplet božićnog izdanja Ljubav ide kroz želudac pratite ponedjeljkom, četvrtkom i subotom na YouTube kanalu 24sata.