Najzdravija čokoladna torta na svijetu

shutterstock Čokoladna torta
Ova torta je bez glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera te zato s pravom zaslužuje naziv najzdravije čokoladne torte. Recept je objavljen na portalu delicious., a preuzet je iz kuharice 'From Earth To Table', Terese Cutter.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 ml maslinovog ulja
  • 250 ml čistog javorovog sirupa
  • 8 jaja po mogućnosti iz organskog uzgoja
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 1 1/2 žlica praška za pecivo bez glutena
  • 120 g tamnog kakaa u prahu
  • 600 g bademovog brašna
  • 250 ml bademovog mlijeka

Čokoladna glazura od avokada

  • Meso 2 zrela avokada
  • 125 ml čistog javorovog sirupa
  • 125 ml kokosovog vrhnja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice (60 g) tamnog kakaa u prahu, prosijanog
  • Prstohvat morske soli

bez brašna, laktoze i bijelog šećera Čokoladna torta bez brašna od samo 6 sastojaka chefa Jamiea Olivera

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih i pripremi dva okrugla kalupa za tortu promjera 18 cm i obloži ga papirom za pečenje.
  • Pomiješaj maslinovo ulje, bademovo mlijeko, javorov sirup, jaja i vaniliju.
  • Za kremu stavi sve sastojke u blender i miksaj dok ne postane glatka i gusta. Stavi je u hladnjak.
  • Prvi sloj torte premaži s dijelom kreme, zatim stavi drugi sloj torte i premaži s ostatkom kreme i najzdravija čokoladna torta je spremna za hlađenje, a za par sati i posluživanje.

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr