Musaka s patlidžanima umjesto tijesta i s tikvicama umjesto mesa

Thinkstock
Sočna i kremasta povrtna musaka spremljena od najdražih ljetnih plodova. Tikvice i patlidžani slažu se u mnogo kombinacija, a upravo u povrtnoj musaki predstavljaju savršen spoj okusa koji daju kremoznost i sočnost o kakvoj si sanjala.
Vidi originalni članak

Patlidžani neka zamijene tijesto, a tikvice meso. Cimet će dati ukusan zaokret cijeloj priči, a ribani sir po tvom izboru zadužen je za divno rastezanje na koje nitko ne može ostati ravnodušan. Povrtnu musaku poslužite uz hrskavi tostirani kruh i sezonsku salatu od krastavaca i grčkog jogurta.

Sastojci:

  • 1 manji patlidžan
  • 1 tikvica
  • rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • Maslinovo ulje
  • Ribani sir
  • Prstohvat cimeta
  • Sol, papar

Postupak pripreme ovog jela, s kojim ne možeš pogriješiti, pročitaj na gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr