Muffini s bananom: Izvrstan doručak za osobe s visokim tlakom

Guliver/Shutterstock
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih, lim za pečenje muffina lagano premaži maslacem ili maslinovim uljem. Pomiješaj suhe sastojke u jednoj zdjeli (pšenično brašno, zob, soda, laneno brašno, sjemenke).
Vidi originalni članak

U posebnoj zdjeli pomiješaj mokre sastojke: najprije zgnječi banane u pire, dodaj jogurt, maslinovo ulje, naribanu jabuku, šećer ili med, kakao i vaniliju. Dodaj suhe sastojke i pomiješaj da se sastojci povežu. Kalupe napuni do pola, dodaju svaki od njih pola kocke crne čokolade i 1 žlicu borovnica. Pokrij drugom polovicom smjese. Peci od 20 do 25 minuta ili dok na čačkalici koju si umetnula u središte kolača ne ostanu mrvice umjesto tijesta.

Sastojci:

  • 1 šalica cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1 šalica zobi (može se i samljeti u brašno)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice lanenog brašna
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • 1 banana (0, 5 šalice pirea od banane)
  • 1/2 šalice borovnice
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1 naribana jabuka
  • 1/4 šalice smeđeg šećera ili meda
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • crna čokolada

Najbolji način prehrane za osobe s visokim tlakom.

Posjeti missZDRAVA.hr