Muffini od jabuke i muškatnog oraščića

Jesen je idealno doma za fine muffine od jabuka začinjene cimetom i muškatnim oraščićem. Jabuke sadrže prirodni voćni šećer fruktozu i bogatstvo neprobavljivih vlakana te stoga ne uzrokuju snažne oscilacije razine šećera u krvi. To ih čini idealnim jesenskim međuobrocima
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 200 g brašna
  • 10,5 g praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 90 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 jabuka usitnjena na kockice
  • 1 jaje
  • 2,5 dl mlijeka
  • 70 g otopljenog maslaca

Posip:

  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića

Postupak:

  1. Pećnicu upali na 190°C, a kalup za muffine namasti.
  2. U većoj posudi pomiješaj suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, začine, šećer, sol) s kockicama jabuke.
  3. Odvojeno razmuti jaje s mlijekom i otopljenim maslacem.
  4. Ulij u suhe sastojke pa sve kratko pomiješaj da se sjedini u jednoličnu smjesu.
  5. Rasporedi u namašćeni kalup, do 3/4 visine kalupića.
  6. Posipaj mješavinom šećera i začina i stavi peći 15-20 min (napravi probu štapićem, ako izađe čist, muffini su gotovi).

Najbolji su još mlaki, dobar tek!

Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.

Doznaj 5 razloga zašto trebaš jesti ribu.

Posjeti missZDRAVA.hr