Mousse od kamilice s malinama
Obilje namirnica, pogotovo bobičastog voća, u ovom godišnjem periodu uljepšava tvoj stol i hrani tvoje tijelo. Kupine, maline i borovnice obiluju vlaknima i vitaminom C, ali i ostalim mineralima i vitaminima. Zar to nije prilično dobar razlog da ih uvrstiš u svoj dnevni jelovnik? Iako se mogu savršeno uklopiti u predjela i glavna jela, meni su ipak najdraži u desertima
        
        
        Sastojci:
- 3 bjelanjka
 - 100 ml biljnog slatkog vrhnja
 - 110 ml vode
 - 3 žlice cvjetova kamilice
 - 1 žlica meda
 - 1 žlica agar-agar alge
 
Priprema:
- Provrij vodu i med pa dodaj cvjetove kamilice, nakon 10 minuta procijedi.
 - Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg.
 - Istuci slatko vrhnje, ali ne previše kako ono ne bi izgubilo kremastu strukturu.
 - Čaj od kamilice ponovno zakuhaj te mu dodaj agar-agar algu. Miješaj dok se alga u potpunosti ne rastopi kako bi smjesa bila glatka.
 - Ostavi da se malo ohladi (10-15 minuta) pa zatim dodaj u smjesu bjelanjaka i slatkog vrhnja koju si prethodno sjedinila.
 - Raspodijeli u posudice i ostavi na hladnom dok se ne stegne.
 - Posluži sa svježim malinama.
 
Dobar tek!
Ako želiš saznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.