Mini slatki tartovi od Digestive keksa i kremom od limuna

shutterstock
Kora od Digestive keksa utisnuta u kalupe od muffina i napunjena finom kremom s okusom limuna. Jedan tart ima 275 kalorija, ali ako obični šećer zamijeniš nekim od zdravih sladila taj broj će biti znatno manji, a okus jednako zanosan.
Vidi originalni članak

Sastojci za koru

  • 3 šalice izlomljenih Digestive keksa
  • 1/3 šalice otopljenog maslaca
  • 1/4 šalice šećera (predlažemo da uzmeš ksilitol ili eritrol pa će i kalorijski unos biti znatno manji)
  • 3 velika jaja, lagano istučena

Sastojci za kremu

  • 2 velika jaja
  • 2 velika žumanca
  • 1/2 šalice šećera (također predlažemo ksilitol ili eritrol)
  • 1/3 šalice maslaca (narezanog na ploške)
  • 1/2 šalice svježeg limunovog soka

brzo gotove Limun kocke s podlogom od keksa bez pečenja

Upute za pripremu

  • Za pripremu kore: Zagrij pećnicu na 180 ° C. Obložite posude za muffine s papirnatim oblogama; lagano premaži maslacem ili uljem. Kombiniraj keks, rastopljeni maslac, 1/4 šalice šećera i 3 bjelanjka u velikoj zdjeli; miješaj dok se dobro ne prožme. Stavi otprilike tri žlice smjese u svaki kalup za muffine, čvrsto utiskujući dno i stranice.
  • Peci dok kora lagano ne porumeni i ne stegne se, oko 12 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade, oko 10 minuta. Izvadi kore iz kalupa i baci papirnate obloge. Stavite ih na veći tanjur.
  • U međuvremenu pripremi kremu: Umuti jaja, žumanjke, šećer, maslac, koricu limuna i limunov sok u lončiću srednje veličine. Kuhaj na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, oko pet minuta. Smjesu ulij kroz cjedilo s finom mrežicom u drugu posudu.
  • Podijeli kremu u tartove, oko dvije žlice u svaki. Drži u hladnjaku najmanje sat vremena.

Bez glutena Keto limun kocke gotove za 40 minuta

Izvor za recept: EatingWell

 

Posjeti missZDRAVA.hr