Prefina miješana salata od kvinoje i mladih grahorica
Večer prije pripreme namoči grah i zrna soje. Sutradan ih skuhaj u ekspres loncu dok ne omekšaju. Skuhaj i bob. Maslinovo ulje pomiješaj sa sjeckanim mladim lukom, origanom, ružmarinom i bosiljkom, dodaj sok limete i jabučni ocat te sve dobro izmješaj.
Ostavi neka preljev odstoji pola sata. Kvinoju ubaci u zavrelu vodu i ostavi 15 minuta. Ocijedi i pomiješaj s ocjeđenim i kuhanim grahoricama, dodaj izmrvljenu skutu te sve pomiješaj s pripremljenim preljevom.
Sastojci:
- 100 g kvinoje
- 150 g mladog boba
- 60 g zrna soje
- 200 g bijelog graha
- 3 mlada luka
- dl maslinova ulja
- 3 žlice limetinog soka
- žlica jabučnog ocata
- sol
- mljeveni papar
- 80 g skute
- origano
- ružmarin
- bosiljak