Meki i sočni muffini s jabukom, medom i cimetom

Guliver/Shutterstock
Čak i ako nisi ljubiteljica muffina, i živcira te konstantna poplava recepata, ova će te verzija osvojiti. Ne skrivaju neki briljantan sastojak ni specijalnu tehniku pripreme, već je tajna u dobro poznatim i utješnim okusima jabuka, meda i cimeta.
Vidi originalni članak

Ovo je pravi klasik na simpatičan način, koji će te zagrijati i oraspoložiti. Od smjese ćeš dobiti otprilike osam manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 manje ili 1 velika jabuka
  • 3 žlice meda
  • Limun
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica cimeta
  • 3-4 žice maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Oguli jabuke, nareži ih na male kockice i prelij sokom jednog limuna. U drugoj posudi pomiješaj med, ulje, mlijeko, prstohvat soli i koricu limuna. Dodaj brašno i prašak za pecivo. Istuci bjelanjke i postepeno ih dodaj u smjesu. Lagano miješaj drvenom žlicom. Na kraju u smjesu dodaj jabuke i cimet. Premaži kalupe maslacem, pobrašni i ulij smjesu. Peci na 180 stupnjeva otprilike 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.  Uživaj!  
 

Keto slastice Čokoladni muffini bez ugljikohidrata

Posjeti missZDRAVA.hr