Medenjaci s okusom djetinjstva

Oduvijek smo voljeli uživati u mirisima i okusima finih kolačića. Kotanyi mješavina za medenjake probudit će u tebi sjećanja na mirisne i ukusne bakine kolače jer će se intezivna aroma cimeta i korijandera širiti tvojim toplim domom, a posebnu notu dat će blagdanskom ugođaju
Vidi originalni članak

Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.

Primjena: za sve blagdanske sitne i suhe kolače, posebno medenjake, kekse, biskvite i kompote. Jednostavna primjena.

Recept za medenjake

Sastojci za 2 kalupa:

  • 500 g prosijanog brašna od rogača
  • 125 g kristalnog šećera
  • 125 g meda
  • 3 jaja
  • 3 čajne žličice sode bikarbone
  • 2 jušne žlice Kotanyi mješavine za medenjake

Priprema:

  1. Brašno, šećer, sodu bikarbonu i Kotanyi mješavinu za medenjake izmiješati, dodati jaja i med te umijesiti tijesto.
  2. Pokriti s prozirnom folijom i ostaviti 1/2 sata da miruje.
  3. Radnu površinu posipati s brašnom, razvaljati tijesto te izrezati kekse. Staviti ih na papirom za pečenje obložen pleh.
  4. Premazati ih mlijekom i peći na 175 stupnjeva 7-8 minuta.

Savjet: za postizanje mekoće medenjaka, nekoliko dana ih ostavi u dobro zatvorenoj dozi.

Posjeti missZDRAVA.hr