Medeni kakao kruh s mrkvom i lješnjacima

Iva Savić iz Zagreba postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za medeni kakao kruh s mrkvom. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 2 srednje velike mrkve 
  • 60 g maslaca 
  • 1 jaje 
  • 50 g meda 
  • 80 ml kefira 
  • 100 g heljdinog brašna 
  • 5 g praška za pecivo 
  • 1/4 žličice soli 
  • 20 g gorkog kakaa u prahu
  • 30 g mljevenih lješnjaka (te nekoliko cijelih lješnjaka) 

Preljev: 20 g maslaca, 1 žlica (20 g) meda

Priprema:

  1. Naribaj mrkvu na krupno i stavi sa strane. 
  2. Banane zgnječi vilicom u pire pa im dodaj jaje, dobro ga umuti. 
  3. U manjem lončiću rastopi maslac, makni s vatre pa dodaj med i kefir, sve dobro promiješaj pa ulij u pire od banane 
  4. U većoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol, kakao i mljevene lješnjake
  5. Mokru smjesu dodaj u suhu, lagano umiješaj pa dodaj mrkvu, umiješaj. 
  6. Kalup za kruh (vel.30x10cm), obloži papirom za pečenje, ulij smjesu, poravnaj i po vrhu utisni lješnjake pa stavi peći na 180 stupnjeva od 35 do 40 minuta. 
  7. Pečeni kolač izvadi da se ohladi i za to vrijeme pripremi preljev: u lončiću rastopi maslac i med, dobro ih promiješa pa prelij preko kolača.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr