Medene jabuke punjene orasima

Sandra Šeligo postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za jabuke punjene orasima, medom i sušenim brusnicama. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Vidi originalni članak

Orašasti plodovi najbolje griju

Sandra nam je rekla da je zimi najbolje grije različito suho voće i orašasti plodovi te ukiseljeno povrće jer su niskokalorični, bogati vlaknima i vitaminima.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 1 žlica meda
  • žličica cimeta
  • 1 žlica listića badema
  • 1 žlica sušenih brusnica

Priprema:

  1. Izmiješaj mljevene orahe s 1 žlicom meda, cimetom, bademima i suhim brusnicama.
  2. Jabuku oprezno izdubi i napuni smjesom mljevenih oraha, meda, cimeta, badema i brusnica.
  3. Kada napuniš jabuku, omotaj je u alufoliju i peci u pećnici od 20 do 25 minuta na 180 stupnja Celzijusa.
  4. Kada se jabuke ispeku serviraj ih na tanjuru zajedno sa sokom koji su ispustile tijekom pečenja i po želji ih prelij žlicom meda.

Komentar Zdrave Krave: Sandrin recept osim zdrave slatkoće voća nosi u sebi i ozračje zime zbog jabuka, cimeta i oraha. Svi sastojci u receptu su zdravi i kalorični i odličan su izbor za zasladiti se u ove zimske dane.

Posjeti missZDRAVA.hr