Trokutići od lješnjaka bez glutena
Nemoj čekati Božić da bi uživala u ovim finim keksićima. Kombinacija palente i psyllium praha daje zdravu podlogu, a vanilija i lješnjaci ukusna su krema. Uživaj u ovoj finoj poslastici
Sastojci:
Podloga:
- 200 g palente
- 50 g rižinog brašna
- 1 žlica psyllium praha
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/4 žličice praha vanilije
- 80 g biomargarina
- 50 ml javorovog sirupa
- 50 ml agavinog sirupa
- 100 ml sojinog mlijeka
Premaz:
- 100 g biomargarina
- 50 ml javorovog sirupa
- 50 ml agavinog sirupa
- 300 g lješnjaka (pola usitni jako, a pola neka budu veći komadi)
Napomena: umjesto lješnjaka mogu i orasi, bademi, indijski oraščići ili bundevine sjemenke
- Pomiješaj palentu, rižino brašno, psyllimu, prašak za pecivo,sol i vaniliju. Dodaj biomargarin, zaslađivače i sojino mlijeko. Pomiješaj i pusti da odstoji 10 minuta. Tada ponovno promiješaj i prebaci na papir za pečenje koji si stavila na pliticu za pečenje. Lagano rukama raspodijeli po cijelom papiru.
- Za premaz otopi biomargarin, dodaj javorov i agavin sirup i lješnjake i pomiješaj. Ravnomjerno premaži tijesto sa smjesom i stavite peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta dok malo ne potamni.
- Kada se potpuno ohladi, reži na trokutiće.
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.