Limunski tart od zdravih sastojaka, neodoljivo sladak

Guliver/Shutterstock
Ako želiš nešto što će ti osladiti ove hladne zimske dane, mi ti preporučujemo limunski tart u zdravoj verziji. Priprema se brzo, a još brže uživa u njemu, a uživati mogu i oni koji izbjegavaju gluten.
Vidi originalni članak

Blogerica iza imena "Feed Me Phoebe" otkrila je kako ona pravi svoj najdraži kolač. 

Zamjena za brašno i jaja u kolačima

Sastojci

Za koru:

  • 2 šalice blanširanog bademovog brašna
  • ½ žličice morske soli
  • 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja, plus za podmazivanje
  • 1 jaje

Krema: 

  • 3 jaja
  • 1/4 šalice meda
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • naribati koricu limuna
  • sok od 2 limuna 

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 250 ºC stupnjeva. U tepsiju za tart stavi papir za pečenje.
  2. U multipraktik stavi bademovo brašno i sol i blendaj nekoliko sekundi. Dodaj kokosovo ulje i jaje i blendaj dok se ne oblikuje tijesto (Bit će vrlo ljepljiva).
  3. Prenesi tijesto u posudu za tart, rukama ga razvuci u ravnu koru. Stavi u pećnicu i peci 8 do 10 minuta dok kora ne postane smećkasta. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi. 
  4. U međuvremenu u loncu miješaj jaja i med dok smjesa ne bude glatka. Postavi posudu na blagu vatru. Dodaj kokosovo ulje. Kuhaj, povremeno miješajući, dok se ulje ne rastopi, oko 2 minute. Dodaj limunov sok i koricu i nastavi kuhati dok se smjesa ne zgusne, oko 5 minuta.
  5. Makni s vatre i nastavi miješati kako se ne bi stvorile grudice. 
  6. Prelij kremu preko ispečene kore i ravnomjerno zagladi lopaticom. Pusti da se ohladi i posluži.

Bez pečenja Kolačići od kokosa i kakaa bez brašna i mlijeka

 

Posjeti missZDRAVA.hr