Limunski tart od zdravih sastojaka, neodoljivo sladak
Ako želiš nešto što će ti osladiti ove hladne zimske dane, mi ti preporučujemo limunski tart u zdravoj verziji. Priprema se brzo, a još brže uživa u njemu, a uživati mogu i oni koji izbjegavaju gluten.
Blogerica iza imena "Feed Me Phoebe" otkrila je kako ona pravi svoj najdraži kolač.
Zamjena za brašno i jaja u kolačima
Sastojci
Za koru:
- 2 šalice blanširanog bademovog brašna
- ½ žličice morske soli
- 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja, plus za podmazivanje
- 1 jaje
Krema:
- 3 jaja
- 1/4 šalice meda
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- naribati koricu limuna
- sok od 2 limuna
Priprema
- Zagrij pećnicu na 250 ºC stupnjeva. U tepsiju za tart stavi papir za pečenje.
- U multipraktik stavi bademovo brašno i sol i blendaj nekoliko sekundi. Dodaj kokosovo ulje i jaje i blendaj dok se ne oblikuje tijesto (Bit će vrlo ljepljiva).
- Prenesi tijesto u posudu za tart, rukama ga razvuci u ravnu koru. Stavi u pećnicu i peci 8 do 10 minuta dok kora ne postane smećkasta. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
- U međuvremenu u loncu miješaj jaja i med dok smjesa ne bude glatka. Postavi posudu na blagu vatru. Dodaj kokosovo ulje. Kuhaj, povremeno miješajući, dok se ulje ne rastopi, oko 2 minute. Dodaj limunov sok i koricu i nastavi kuhati dok se smjesa ne zgusne, oko 5 minuta.
- Makni s vatre i nastavi miješati kako se ne bi stvorile grudice.
- Prelij kremu preko ispečene kore i ravnomjerno zagladi lopaticom. Pusti da se ohladi i posluži.