Lignje punjene špinatom i ricottom

Guliver/Shutterstock
Ako još nisi osmislila blagdanski meni, razmisli o ovom receptu za lignje nadjevene sirom i špinatom.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg lignji
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica neslanog maslaca
  • 300 g svježeg špinata
  • 200 g ricotte
  • jaje
  • žlica peršina
  • sol
  • papar
  • čaša bijelog vina
  • rajčice u limenci
  • limun narezan na četvrtine 

badnjak Prijedlog za ručak: Lignje s palentom

Guštaj s Marinelom u lignjama punjenim suhim rajčicama i maslinama Lignje s rajčicama i maslinama

  1. Zagrij pećnicu na 190°C. Očisti lignje, odstrani krakove i sačuvaj ih.
  2. Propirjaj luk i češnjak na žlici maslinovog ulja. Dodaj krakove pa pirjaj oko 2 minute. Dodaj špinat i još pirjaj. Ocijedi višak tekućine pa ostavi špinat da se ohladi.
  3. U zdjeli pomiješaj sir, jaja, peršin i ohlađeni špinat. Dobro izmiješaj pa začini.
  4. Napuni lignje smjesom i zatvori ih čačkalicama.
  5. Poredaj i u jednom sloju u posudu, dodaj vino i rajčice te začine. Peci 40 - 45 minuta. Posluži uz limun. 

Rižoto s jadranskim lignjama

Posjeti missZDRAVA.hr