Ledeni desert s pistacijom

Poznata slastičarka Petra Jelenić iz novootvorene slastičarnice "Mak na konac" u Zagrebu u pripremi slastica osim svog znanja, iskustva i ljubavi prema slastičarstvu koristi isključivo sezonske i namirnice vrhunske kvalitete. Donosimo ti njezin recept za semifredo sa šumskim jagodama i pistacijom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 250 g šumskih jagoda
  • 50 g pistacija
  • korica 1 limuna

Priprema:

Na pari izmiksaj jaja sa šećerom, vanilijom i limunovom koricom dok se šećer ne otopi i smjesa zagrije. Makni s vatre i miksaj dok se smjesa ne ohladi. Slatko vrhnje istuci u šlag. Poveži obje smjese, umiješaj zdrobljene šumske jagode i pistacije. Nalij u kalup i smrzni. Izvadi iz zamrzivača dvadesetak minuta prije posluživanja.

Osnovni podaci:

  • Broj porcija: 4
  • Trajanje pripreme: 20 min
  • Vrsta jela: hladni desert
  • Glavni sastojak: jaja
  • Način pripreme: miksanje, kuhanje na pari
  • Slijed: desert
  • Sezonski recept: ljeto

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr