LCHF kuhinja: Kako napraviti 'rižu' i 'kuskus' od cvjetače

Guliver/Shutterstock Cvjetača je jedna od šest proteinskih namirnica s kojima možete raditi fine zalogaje koji donose jednak užitak kao ugljikohidrati
Za napraviti kuskus ili rižu od cvjetače potrebno je svega pet minuta, a dobit ćeš ukusnu i laganu zamjenu za omiljeni prilog.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • glavica cvjetače (bilo koje veličine)
  • žlica maslinova ulja
  • sol

Priprema:

  • Razdvoji cvjetaču u velike cvjetove rukama. Ako je jezgra nježna, možeš je usitniti na komadiće i dodati je u blender s cvjetovima.
  • Stavi cvjetaču u blender i nemoj ga postaviti na najjaču brzinu.
  • Blendaj dok se cvjetača ne razbije na sitne komade. Zatim blendaj dalje dok se ne usitni na veličinu zrnaca riže ili kuskusa.
  • Izvadi sve veće dijelove koji su preostali jer se ne uspiju svi usitniti. Te komade kasnije ponovno stavi u blender i obradi.
  • Ako si sljedbenica sirovojedstva možeš poslužiti karfiol u sirovom obliku u salatama ili s nekim umakom.
  • Ako želiš dobiti nešto sličnije kuskusu ili riži onda svakako skuhaj karfiol. U zagrijanu vodu ubaci usitnjeni karfiol. Vodu posoli i dodaj žlicu ulja. Poklopi posudu i kuhaj 5 do 8 minuta. Posluži odmah, a možeš i ohladiti i držati u hladnjaku do tjedan dana.
  • Rižu ili kuskus možeš i zamrznuti, a rok trajanja je tri mjeseca.

cvjetača Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

lchf pizza LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni

Posjeti missZDRAVA.hr