Kuglof od cikle, mrkve, badema i rogača jede se bez grižnje savjesti

Guliver/Shutterstock
Ovaj slatki povrtni kuglof sadrži visoki udio vlakana, izvor je mononezasićenih te 3 i 6 omega masnih kiselina, sadrži vitamine A i E te niacin, tiamin i folat. Sadrži kalcij. željezo, magnezij, mangan, fosfor, bakar i cink. Mogu ga jesti osobe s dijabetesom, a primjeren je i za djecu, trudnice i osobe starije dobi.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 15 dag integralnog brašna
  • 10 dag mljevenog rogača
  • 15 dag sitno nasjeckanih badema
  • 0, 3 dag sode bikarbone
  • 0, 5 dag mljevenog cimeta
  • 300 g cikle
  • 6 jaja
  • 6 žlica suncokretova ulja
  • 10 dag očišćenih datulja
  • 2 mrkve srednje veličine

kuglof Mirisni kuglof s bademima, cimetom i medom

Priprema:

  • Mikserom izmiješajte jaja dok ne dobijete glatku kremu, a zatim dolijte ulje, sitno naribanu mrkvu i naribanu ciklu, sitno nasjeckane datulje i bademe, mljeveni rogač, brašno, sodu bikarbonu, cimet i sve zajedno lagano izmiješajte.
  • Izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 30 minuta.
  • Kada se ohladi, kuglof izvadite iz kalupa i ukrasite rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim bademima.

Dio brašna nadomijesti orasima i bademima pa će tijesto imati puniji okus Kuglof s vanilijom i čokoladom

Posjeti missZDRAVA.hr