Kruške s čokoladom

Pogledaj naš video s Makronovinom učiteljicom kuhanja Anom Janjatović-Zoricom, koja će ti pokazati kako da napraviš jednostavan, ukusan i zdrav desert- kruške s čokoladom i otkriti trikove za njihovo ukrašavanje
Vidi originalni članak

Ana Janjatović-Zorica ti preporučuje:

  • koristi naranče i kruške iz organskog uzgoja
  • da bi kruške bile slađe, malo ih posoli
  • za zgušnjavanje umaka od krušaka koristi kuzu (prah od plamenskog korijena) koji se jako dobro slaže s voćem
  • koristi organsku čokoladu koja je gorka i sadrži kvalitetan kakao iz organskog uzgoja (saznaj više o organskoj čokoladi...)
  • kruške ukrasi sa čokoladom

Više info na: www.makronova.com

Priprema

Kako pripremiti?

Kruške oprati, oguliti, narezati na polovice te izdubiti tvrđe dijelove. Staviti u posudu s tanko narezanim kolutovima naranče.

Na dno posude dodati malo vode. Zakuhati, pa dodati prstohvat soli. Kuhati na laganoj vatri 5-10 minuta. Kuzu otopiti u malo hladne vode i dodati u vodu uz miješanje. Kad kuzu postane proziran završiti kuhanje.

Čokoladu staviti u posudu, a nju staviti u veću posudu s vodom i zagrijati dok se čokolada ne rastopi. Kruške poslužiti prelivene otopljenom čokoladom.

Sastojci

Što je sve potrebno?

  • 1 kg krušaka
  • 1 naranča
  • 1-2 žlice kuzua
  • crna čokolada
Posjeti missZDRAVA.hr