Krekeri ili podloga za pizzu od heljdina brašna i sjemenki

shutterstock
Ova 'pizza' s bazom napravljenom od heljdina brašna i chia sjemenki idealna je za one koji paze što jedu. Pizza ili kreker je pun zdravih masnoća koje će te držati sitom te ćeš također u tijelo unijeti i puno vlakana toliko važnih za probavu.
Vidi originalni članak

Sastojci za bazu od heljde i chia sjemenki:

  • ¼ šalica chia sjemenki (40 grama)
  • ¾ šalice vode (180 mL)
  • 3 žlice heljdinog brašna
  • 1 žličica origana
  • 1 žlica pinjola
  • 2 žlice sjemenki bundeve
  • 1 žličica morske soli
  • dodaci po želji - umak od rajčice, gljive, špinat, paprika, luk, slanina, sir, jaje...

Priprema:

  1. Pomiješaj chia sjemenke, vodu, heljdino brašno, origano i sol i dobro promiješaj dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
  2. Dodaj nasjeckane pinjole i sjemenke bundeve i dobro promiješaj.
  3. Podijeli na dva dijela. Svaki dio ravnomjerno oblikuj u krug ili drugi oblik po želji i spljošti ga na jedan centimetar debljine.
  4. Peci između 25 i 30 minuta na 180 stupnjeva, a zatim izvadi i nadjeni sastojcima po želji te ponovno zapeci na 10 minuta.
  5. Izvadi i pričekaj da se malo ohladi.

Dobar tek!

Izvor: rebelrecepies.com

Posjeti missZDRAVA.hr