Kozice s bijelim vinom na buzaru

Za pripremu kozica na buzaru s palentom i vinom bit će ti potrebno oko 25 minuta, a sastojci su dovoljni za dvije porcije. Kozice na buzaru možeš poslužiti kao blagdansko glavno jelo i uživati u ukusnom spoju bijelog vina i kozica 
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 40 dag svježih kozica
  • 1 manji luk
  • 4-5 češnja češnjaka
  • list svježeg peršina
  • 1 i pol dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje, sol, papar
  • malo šećera
  • 1 konzerva pelata

Priprema:

  1. Sitno kosani češnjak i luk poprži na maslinovu ulju. Dodaj 2/3 iskosanog peršinovog lista.
  2. Kad se dovoljno popržilo dodaj usitnjene pelate i vino. Začini solju i paprom te dodaj malo šećera da ubije kiselost.
  3. Pirjaj cca. 15 minuta dok alkohol ne ispari. Za kraj dodaj cijele kozice i sve zajedno kuhaj još nekih 10-ak minuta s obzirom na to da kozicama ne treba dugo da se skuhaju. Pripremljeno jelo pospi s ostatkom svježeg peršina.
  4. Posluži uz palentu koju ukrasi u skladu s Božićem, tako da je hladnu izrežeš s kalupom za sitne kolače.

Više recepata potraži na Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr