Kolač s tijestom od pirova brašna i neodoljivom kremom od višanja i banana
Ovo nije još samo jedan u nizu kolača sa zanimljivom bojom, ovo je definitivno zanimljiv kolač s još jednom bojom u nizu.
Sastojci:
Za biskvit:
- 8 žlica pirovog integralnog brašna
- 2 jaja
- 3 žlice eritrita
- 100 g čvrstog jogurta
- soda bikarbona (na vrh nožića)
- prstohvat soli
- žlica kakaa
- žličica cejlonskog cimeta
- aroma ruma
- dcl vode
Za kremu:
- 2 banane (što zrelije)
- 6-7 žlica zaleđenih višanja
- krem sir (200 g)
- 3 žlice eritrita
- malo arome vanilije
- 3 žlice chia sjemenki
- 2 žlice mljevenih oraha
- 2 žlice kokosovih mrvica
- malo vode (po potrebi)
Priprema
- Pjenasto umuti jaja i eritrit.
- Dodaj jogurt, vodu i aromu vanilije te sve dobro sjedini.
- U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke te ih pomalo, neprestano miješajući dodaji mokrima.
- Smjesu izlij u kalup za kruh kojeg si obložila papirom za pečenje te kolač peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 do 40 min (test čačkalicom obavezan)!
- Kolač ohladi, prereži vertikalno na pola, premaži te ga i obloži kremom (za koju navedene sastojke izblendaj do teksture homogene smjese).
- Ostavi ga u hladnjaku preko noći.
- Pospi kokosom i mljevenim orasima, a po želji prelij javorovim sirupom.
- Uživaj!
Saru prati na healthycornerbys