Kolač s tijestom od pirova brašna i neodoljivom kremom od višanja i banana

Sara Kostović
Ovo nije još samo jedan u nizu kolača sa zanimljivom bojom, ovo je definitivno zanimljiv kolač s još jednom bojom u nizu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za biskvit:

  • 8 žlica pirovog integralnog brašna
  • 2 jaja
  • 3 žlice eritrita
  • 100 g čvrstog jogurta
  • soda bikarbona (na vrh nožića)
  • prstohvat soli
  • žlica kakaa
  • žličica cejlonskog cimeta
  • aroma ruma
  • dcl vode

Bez suvišne masnoće i glutena Popečci od kvinoje, mrkve i grčkog jogurta iz pećnice

Za kremu:

  • 2 banane (što zrelije)
  • 6-7 žlica zaleđenih višanja
  • krem sir (200 g)
  • 3 žlice eritrita
  • malo arome vanilije
  • 3 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice mljevenih oraha
  • 2 žlice kokosovih mrvica
  • malo vode (po potrebi)

Dobro jutro! Ako zobenu kašu želiš zamijeniti proteinskom, ovo je za tebe

Priprema

  • Pjenasto umuti jaja i eritrit.
  • Dodaj jogurt, vodu i aromu vanilije te sve dobro sjedini.
  • U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke te ih pomalo, neprestano miješajući dodaji mokrima.
  • Smjesu izlij u kalup za kruh kojeg si obložila papirom za pečenje te kolač peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 do 40 min (test čačkalicom obavezan)!
  • Kolač ohladi, prereži vertikalno na pola, premaži te ga i obloži kremom (za koju navedene sastojke izblendaj do teksture homogene smjese).
  • Ostavi ga u hladnjaku preko noći.
  • Pospi kokosom i mljevenim orasima, a po želji prelij javorovim sirupom.
  • Uživaj!

Saru prati na healthycornerbys

Posjeti missZDRAVA.hr