Kolač od borovnica i tikvica koji moraš isprobati!

Lagani kolač od borovica, tikvica i soka od limuna čine savršeni spoj za ukusnu ljetnu poslasticu.
Vidi originalni članak

Blog The View From Great Island donosi ukusan recept, a s obzirom na to da su borovnice, tikvice i limun dostupni tijekom cijele godine, ovaj ćeš kolač moći napraviti kad god poželiš. Uz to, ovo je slatki način da uneseš povrće i voće u svoj organizam. 

Sastojci 

  • 3 velika jaja 
  • 1 šalica biljnog ulja 
  • 1 žlica ekstrakta vanilije 
  • 2 i 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 2 šalice naribanih tikvica 
  • 3 šalice integralnog brašna
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice sode bikarbone
  • 500 grama borovnica
  • Limunska krema

Limunska krema

  • 1 šalica maslaca sobne temperature
  • 4 šalice šećera u prahu
  • sok jednog limuna

Priprema

  1. Upali pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva
  2. Lagano namasti i pobrašni posudu za pečenje 20x30. 
  3. U jednoj zdjeli umuti jaja, ulje, vaniliju i šećer dok se ne ujednače. Dodaj tikvice
  4. U drugoj zdjeli brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu umuti da se sjedine. Polako dodaj u drugu smjesu, miješajući tek toliko da se sjedine. 
  5. Dodaj borovnice, izmiješaj i tijesto izlij u pripremljenu posudu za pečenje. Peci oko 50 minuta, samo dok vrh ne poprimi zlatnu boju, a čačkalicom provjeri je li pečeno. Ostavi da se ohladi.
  6. Kako bi napravila limunsku kremu, omekšani maslac stavi u blender i miješaj dok ne postane kremast. Dodaj prosijani šećer u prahu, jednu po jednu šalicu, i miješaj smjesu nakon svakog dodavanja šećera dok ne postane glatka. Nakon druge šalice dodaj limunov sok. Prilagodi teksturu dodavanjem malo više limuna ili malo više šećera. Prelij preko ispečene kore.
  7. Ohlađenu tortu drži u hladnjak. 

Tako su slatki Muffini s jogurtom i borovnicama

Iskoristite sezonu 7 dobrobiti borovnica za zdravlje

Posjeti missZDRAVA.hr