Jesenske knedle od kokosa

Izabrali smo novi jesenski recept tjedan - Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za knedle od kokosa i bundeve koje u kuhinju donose pravi dašak jeseni. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Povratak u djetinjstvo uz začine

Josipin najdraži jesenski začin je cimet jer je podsjeća na djetinjstvo i bakine kompote od jabuka i krušaka.

Sastojci:

  • 250 g svježeg, posnog sira
  • 100 g kokosovog brašna
  • 2 dl pirea od muškatne bundeve
  • malo soli
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Bundevu očisti od koštica, izreži na manje komade i ispeci u pećnici. 
  2. Ohlađenu skini s kore i napravi pire
  3. Izmjeri otprilike 2 dl pirea pa mu dodaj svježi sir, kokos, jaje i mrvicu soli.
  4. Dobro izmiješaj i ostavi da odstoji desetak minuta. 
  5. Nakon toga oblikuj okruglice veličine oraha i kuhaj desetak minuta. 
  6. Serviraj s kiselim vrhnjem, cimetom i žličicom domaće marmelade.

Komentar Zdrave Krave: Josipa je u svom receptu klasični pire krumpir koji je temeljni sastojak knedli zamijenila pireom od muškatne bundeve i tako svoj recept učinila drugačijim i manje kaloričnim. Cimet, sir, vrhnje lijepo se sljubljuju zajedno, a kokos je za one sklonije egzotičnijim okusima.

Posjeti missZDRAVA.hr