Keto limun kocke gotove za 40 minuta

shutterstock
Ove zdrave kocke od limuna su bez glutena, mlijeka i prijeteljske za one na proteinskoj prehrani. Kora je napravljena od mješavine bademovog i kokosovog brašna, a lagana krema na bazi limuna ima samo četiri sastojka - limun, med, jaja i kokosovo brašno.
Vidi originalni članak

"Ove zdrave kocke od limuna napravljene su od super jednostavnih sastojaka i prirodno su zaslađene medom i kokosovim šećerom, ali ti možeš upotrijebiti sladilo koje želiš primjerice javorov sirup ili ksilitol. Korica od "brašna" izrađena je od bademovog i kokosovog brašna. Probao sam nekoliko načina, ali najbolje mi je ispalo kad sam iskombinirao ove dvije vrste brašna. 

Punjenje je napravljeno sa samo četiri sastojka. Samo umuti limunovu koricu, svježi limunov sok (da, mora biti svjež!), jaja, žumanjak, med i kokosovo brašno u zdjeli dok ne krema ne postane glatka. Zatim ih peci. Nekoliko sati nakon što se ohlade imat ćeš poslasticu za sve ljubitelje limuna", kaže Monika autorica recepta i vlasnica bloga ambitious kitchen.

Isprobaj super brzi kolač od limuna i badema Brzi kolač od limuna i jogurta

Sastojci

Za koru:

  • 1/4 šalice rastopljenog i ohlađenog kokosovog ulja
  • ¼ šalice kokosovog šećera (ili 2-3 žlice meda ili javorovog sirupa)
  • 1 jaje, na sobnoj temperaturi
  • ¼ žličice ekstrakta badema
  • 1 šalica bademovog brašna (ne mljevenih badema)
  • 3 žlice kokosovog brašna
  • 1/4 žličice soli

Za kremu:

  • Korica jednog limuna (iz eko uzgoja)
  • ½ šalice svježe iscijeđenog limunovog soka (otprilike 2 do 4 limuna)
  • ½ šalice meda
  • 4 velika jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica kokosovog brašna ilo aru praha 

Za garniranje:

  • Šećer u prahu (prosijan)
  • Limunska kora

Isprobaj ovu laganu i ukusnu tortu od badema, kokosa i limuna Torta od limuna i badema koju možeš jesti bez brojanja kalorija

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
  • Obloži posudu za pečenje veličine 20x20 cm s papirom za pečenje (nemoj koristiti staklenu posudu jer bi ti kora mogla izgorjeti).
  • Prvo napravi koru: U zdjelu srednju veličine dodaj kokosovo ulje, kokosov šećer, jaje i ekstrakt badema. Sve zajedno miješaj dok ne postane glatko. Dodaj u bademovo brašno, kokosovo brašno i sol. Ponovno miješaj dok se ne formira tijesto. Rukama ravnomjerno utisni tijesto u pripremljenu posudu. Peci 10 minuta, zatim izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi dvije minute prije nego što staviš kremu.
  • Dok se kora peče, možeš napraviti kremu: U srednje velikoj zdjeli umuti limunovu koricu, limunov sok, med, jaja, žumanjak i kokosovo brašno. Prelij preko kore. Peci 18-25 minuta ili dok krema ne očvrsne. Kolač pusti da se hladi najmanje četiri sata kako bi se učvrstio. Kad se dobro ohladi nožem izreži na 12 kocki. Ukrasiti šećerom u prahu i limunovom koricom.

 

Nutritivne vrijednosti

Po jednom komadu

  • 189 kcal
  • 11, 5 g masti
  • 4, 9 g zasićene masti
  • 18, 9 g ugljikohidrata
  • 1, 5 g vlakna
  • 15, 2 g šećera
  • 4, 9 g proteina

 

Posjeti missZDRAVA.hr