Keto brzi i sočni muffini s kokosovim brašnom

shutterstock
Brzi, sočni i ukusni muffini od kokosovog brašna gotovi su u tren oka. Zbog svog blagog okusa i činjenice da apsorbira veću količinu vode (zbog velikog udjela vlakana) od pšeničnog brašna, kokosovo brašno je odlična zamjena za glutenska brašna u pripremi slastica.
Vidi originalni članak
Ako muffine namjeravaš pojesti u roku od dva dana, možeš ih čuvati na sobnoj temperaturi, u zatvorenoj posudi. Količina je dostatna za 12 muffina.

Sastojci

  • 60 g kokosovog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 5 jaja sobne temperature
  • 60 g maslaca, omekšalog
  • 60 ml mlijeka po izboru (mi smo koristili kokosovo mlijeko)
  • 100 g meda ili javorovog ili agavinog sirupa
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 šalica borovnica (po želji)

slanutkovo je univerzalno Slanutkovo, sojino i kokosovo brašno: Upoznajte svojsva bezglutenske trojke

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Kalup za muffine premaži maslacem i ostavi sa strane.
  • U posudi izmiješaj kokosovo brašno s praškom za pecivo.
  • U zasebnoj zdjeli umuti jaja, omekšali maslac, mlijeko, med i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine.
  • Postepeno dodaj suhe sastojke u mokre te ih miješaj dok se ne sjedine.
  • Po želji, dodaj borovnice.
  • Tijesto rasporedi u kalupe za muffine.
  • Muffine peci 15-ak minuta i provjeri čačkalicom jesu li pečeni.
  • Prije nego što nego ih izvadiš iz kalupa ostavi da se ohlade barem 10 minuta.

Dijeta 6 najboljih vrsta masti koje možeš jesti na keto dijeti

Posjeti missZDRAVA.hr