Keksi od brusnica i kvinoje

Keksi od kvinoje i brusnice, su zdravija alternativa "običnim" keksima. Osim toga Međunarodna organizacija za hranu i prehranu FAO proglasila je 2013. godinom kvinoje zbog njenih kvalitetnih prehrambenih svojstava. Za pripremu recepta potrebno je 45 minuta, a od količine navedenih sastojaka dobit ćeš 24 keksa. Recept prenosimo s portala Gastro.hr
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 ½ šalica brašna od cjelovitog zrna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
  • ¼ šalice šećera
  • ¼ šalice smeđeg šećera
  • ¼ šalice meda
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice ekstrakta badema
  • 1 šalica kuhane ohlađene kvinoje
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 šalica sušenih brusnica

Priprema

Pećnicu zagrij na 190˚C. Obložiti dva pleha papirom za pečenje. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo u srednju posudu. Pomoću miksera izmiješaj maslac, šećer i med do mekane kreme. Umiješaj jaja i ekstrakte badema i vanilije te miješati još 2 minute. U smjesu maslaca i šećera postupno dodaji po pola šalice smjese od brašna. Zatim umiješaj kvinoju, zob, brusnice i bademe do jednolične smjese. Svaki keks formiraj od dvije žlice tijesta i odložiti na papir za pečenje s razmakom od 2,5 cm. Peci u zagrijanoj pećnici 12 do 15 minuta do zlatne boje a zatim ohladiti.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr