Kako vrlo jednostavno ispeći bilo koje povrće u pećnici?
Pečeno povrće ima brojne draži, primjerice nekima omražene mahune poprime sasvim nove okuse u pećnici, dok se cikla iz pećnice savršeno ljubi s batatom i jabukom. Korjenasto povrće idealno je za pečenje, ali gotovo sve povrće možeš peći.
Kad izrežeš povrće na komadiće, posipaj ga uljem i posoli. Kod stavljanja povrća u pleh za pećenje pripazi da ne budu previše zbijeni komadići kako bi se ljepše ispekli. Peci oko 30 minuta dok ne uhvate finu koricu.
Optimalno vrijeme pečenja za povrće na temperaturi od 170 stupnjeva
- korjenasto povrće (cikla, krumpir, mrkva): 30 do 45 minuta
- tikva, buča: 20 do 60 minuta
- brokula, karfiol, paprika: 10 do 20 minuta
- tanko povrće (šparoge, mahune): 10 do 20 minuta
- luk: 30 do 45 minuta
- rajčice: 15 do 20 minuta
Zdrava verzija "pomfrita" od pastrnjaka i batata s paprikom