Kako pojesti što više zelenog povrća: imamo recept s vaflima!
Jedan od načina kako pojesti više zelenog povrća krije se u ovim slanim vaflima. Brzo su gotovi, jako su ukusni i mogu biti odlična večera.
Sastojci za 4 osobe:
- 4 jaja
- 150 ml gustog kokosovog mlijeka
- 1 žličica soli
- 100 g listova špinata
- 2 jušne žlice aru praha
- 4 jušne žlice cassava (kasava) brašna
- 1,5 jušna žlica pravog kokosovog brašna
- 1/2 žličica praška za pecivo
Priprema:
- Sve sastojke stavi u blender i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu bez komadića špinata.
- Smjesa mora biti gusta kao za američke palačinke.
- Peci vafle na uobičajen način.
Namaz od sira i češnjaka
Sastojci:
- 100 g svježeg sira ili skute
- 2 mlada češnjaka
- 1/2 žličica soli
Priprema:
- U sjeckalici usitni mladi češnjak te dodaj sol i sir. Miješaj dok ne dobiješ glatki namaz.
- Češnjak možeš lako zamijeniti medvjeđim lukom ili vlascem.
Više o Alisi saznaj na njezinom blogu "Bez glutena".