Kako pojesti što više zelenog povrća: imamo recept s vaflima!

Alisa Bunjevac
Jedan od načina kako pojesti više zelenog povrća krije se u ovim slanim vaflima. Brzo su gotovi, jako su ukusni i mogu biti odlična večera.
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe: 

  • 4 jaja 
  • 150 ml gustog kokosovog mlijeka 
  • 1 žličica soli 
  • 100 g listova špinata 
  • 2 jušne žlice aru praha 
  • 4 jušne žlice cassava (kasava) brašna 
  • 1,5 jušna žlica pravog kokosovog brašna 
  • 1/2 žličica praška za pecivo

Priprema:

  • Sve sastojke stavi u blender i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu bez komadića špinata. 
  • Smjesa mora biti gusta kao za američke palačinke
  • Peci vafle na uobičajen način. 

Namaz od sira i češnjaka

Sastojci: 

  • 100 g svježeg sira ili skute 
  • 2 mlada češnjaka 
  • 1/2 žličica soli 

Namaz možeš poslužiti kao pikantno blagdansko predjelo Pikantni namaz od tofua i tempeha

Isprobaj ukusan i aromatičan namaz od kelja Aromatični namaz od kelja

Priprema:

  • U sjeckalici usitni mladi češnjak te dodaj sol i sir. Miješaj dok ne dobiješ glatki namaz.
  • Češnjak možeš lako zamijeniti medvjeđim lukom ili vlascem

Više o Alisi saznaj na njezinom blogu "Bez glutena".

Posjeti missZDRAVA.hr