Juha od koromača i celera
Manje je više - jednostavna bijela gusta juha dekorirana sokom od cikle
pravi je izbor za neku posebnu večeru. Blagi okus juhe nadopunjuje bogata
kremasta struktura. Za juhu ti je potreban koromač, sok od cikle, celerov korijen, zobeno mlijeko i zobene pahuljice
Sastojci:
- 3 koromača
- ½ celerovog korijena
- 4 češnja češnjaka
- 3 žlice zobenih pahuljica
- 3 šalice zobenog mlijeka
- voda
- sol
- maslinovo ulje
- sok od cikle
Priprema:
- Na maslinovom ulju pirjaj koromač, celer i češnjak.
- Posoli, pa dodaj zobeno mlijeko, vodu i zobene pahuljice.
- Kad uzavre, smanji vatru i kuhaj dok povrće ne omekša.
- Izmiksaj, pa ukrasi s malo crvenog soka od cikle.
Ovdje pročitaj recept za trobojnu palentu.