Juha od ječma i mrkve

Za pripremu juhe od mrkve, luka, krumpira, šampinjona i ječma bit će ti potrebno 45 minuta, a može ti zamijeniti glavni obrok. Ječam se treba namočiti dan prije, a recept ti donosi portal gastro.hr
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g ječma (namoči ga dan prije!)
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 krumpira
  • 250 g šampinjona
  • 2,5 L povrtnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Ječam isperi pod mlazom hladne vode. Stavi ga kuhati u povrtni temeljac i pusti da se kuha oko 15 min. Mrkvu i krumpir nareži na kockice, a luk na sitno. Šampinjone na tanke trakice. Na maslinovom ulju poprži luk, dodaj mrkvu, krumpir i šampinjone, dobro promiješaj i pirjaj 2-3 min. Poprženo povrće dodaj ječmu, posoli i popapri. Kuhaj na laganoj vatri 15-20 min dok ječam i povrće ne omekšaju. Posluži toplo.

Više recepata potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr