Juha od bundeve i zobenog mlijeka

Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović-Zorica pokazat će ti kako pripremiti ukusnu jesensku juhu od bundeve i zobenog mlijeka. Ana je izabrala Hokaido bundevu - rijetku i vrlo traženu bundevu jarko narančaste kore i narančastog mesa, izrazito zdravu i bogatu karotenom
Vidi originalni članak

Ana Janjatović-Zorica je učiteljica kuhanja prirodne prehrane i ove godine obilježava 15 godina održavanja radionica u Makronovi.

Više informacija pročitaj na: www.makronova.com

Sastojci

  • 4 šalice Hokaido bundeve narezane na krupne kocke
  • 2 šalice zobenog mlijeka
  • 1 kockica temeljca za juhu
  • voda po potrebi
  • sok svježeg đumbira
  • list peršina

Priprema

Bundevu oprati, oguliti i očistiti, te narezati na krupnije komade. Staviti u posudu i preliti zobenim mlijekom.

Zakuhati pa dodati kocku za juhu, poklopiti i smanjiti vatru. Kuhati dok bundeva ne omekša.

Izmiksati, pa po potrebi dodati vruće vode, da regulira gustoću. Izribati đumbir i ocijediti sok. Poslužiti ukrašenu listom peršina.

Posjeti missZDRAVA.hr