Jednostavno za napraviti: Čokoladna torta bez brašna
Još slasnih zalogaja blogerice Josipe potraži na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 95 g maslaca (sobne temperature)
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
Priprema: Zagrij pećnicu na 180° C, pripremi kalup promjera 22 cm (obloži ga papirom za pečenje) Otopi čokoladu i maslac na pari. U čistoj posudi izmiksaj bjelanjke u čvrsti snijeg, dodaj pola šećera i miksaj par minuta. U drugoj posudi izmiksaj pjenasto žumanjke i preostali šećer, dodaj sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksaj. Smjesi pridružite bjelanjke (ne koristite mikser! Bjelanjke umiješaj ručno). Izlij smjesu u kalup, peci oko 40 min (provjerite čačkalicom kad je gotova). Smjesa će se tijekom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadiš splasnut će. Posluži sa šlagom ili kuglicom sladoleda po želji uz svježe voće. U slast!