Jednostavna čokoladna torta gotova za čas od samo 4 sastojka
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu.
Dobit ćeš mekanu i ukusnu slasticu. Možeš ju poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako je pustiš da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti, a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodaj neki svoj omiljeni okus poput vanilije, kave i torta će biti još bolja.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- korica naranče (prema želji)
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Maslac i čokoladu zajedno zagrij na pari od 2 do 4 minute, povremeno promiješaj dok se ne otopi. Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namaži maslacem i stavi sa strane.
- Kada se čokolada rastopi dodaj šećer. Zatim umiješaj jedan po jedan žumanjak. I koricu naranče prema želji.
- Umuti bjelanjke s prstohvatom soli.
- Nježno umiješaj bjelanjke u čokoladu, počni s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodaj ostatak.
- Smjesu stavi u lim koji si prethodno namastila maslacem. Peci 25 do 30 minuta.
- Nakon pečenja možeš ga poslužiti nakon 10 - 15 minuta. Sa šlagom ili sladoledom.