Recept s jajima i rajčicom za savršen ljetni doručak!

Thinkstock
Raskošan doručak za dvoje priprema se brže nego što možeš zamisliti. Trebat će ti samo nekoliko jaja, veća tava i želja za najslasnijim doručkom. Nalik klasičnoj shakshuki, ovo jelo spaja najbolje od ljeta.
Vidi originalni članak
Odaberi najdražu vrstu rajčica pa ih spoji s divnim aromama bosiljka i kremastom teksturom jaja poširanih u umaku. Priprema ovog jela neće ti oduzeti previše vremena, tek 15-tak minuta, ali ćeš u njemu uživati od prvog do zadnjeg zalogaja. Umak isprobaj neposredno prije dodavanja jaja kako bi na vrijeme otklonila previše kiseline od rajčica. Slobodno dodaj prstohvat šećera za divan balans okusa.

za sto su jaja bolja Zašto jaja pucaju kod kuhanja i kako ih oguliti uz pomoć sode bikarbone?

Ovo jelo idealno će se slagati uz hrskavi tostirani kruh, a kada je gotovo i još vruće, možeš ga posipati sitno ribanim parmezanom za još kremastiji umak.

Klikni za vege popečke od tikvica i umak od jogurta

Potrebno ti je:

  • 3 rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 jaja
  • 1 luk
  • 5 žlica pelata
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  • Luk nasjeckaj na sitno i dodaj ga na vruće maslinovo ulje.
  • Pusti da se pirja, a zatim mu dodaj rajčicu koju si nasjeckala.
  • Ubaci češnjak i pusti da se pirja.
  • Kada rajčica lagano omekša, dodaj pelate, začini soli i paprom pa pusti da se kratko krčka.
  • Kada si dobila željenu konzistenciju rajčica, u umak razbij jaja.
  • Tavu poklopi ili prekrij folijom pa peci dok jaja ne poprime teksturu koju voliš.
  • Pospi svježim bosiljkom.

Posluži toplo. Još ukusnih recepta potraži na portalu Gastro.hr

Dobar tek!

kako razlikovati svjeza od starih jaja Uz pomoć jednostavnog trika razlikuj svježa od starih jaja!

Posjeti missZDRAVA.hr