Jača imunitet: Predobra juha sa sjemenkama bundeve i češnjakom

Thinkstock
Ova juha sadrži vrijedne sastojke koje pogoduju imunitetu kao što su sjemenke s omega - 3 masnim kiselinama, češnjak koji ima antibakterijska svojstva, đumbir daje poseban miris i okus, a njegova ljekovita svojstva su mnogobrojna.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 mrkve
  • malo  kurkume
  • sol
  • papar
  • režanj češnjaka
  • žlica sezama
  • žlica lana
  • žlica sjemenki bundeve
  • žlica sjemenki suncokreta
  • 1/3 male žličice svježeg sitno sjeckanog đumbira (ili čak i manje ako nisi navikla na okus)
  • dl mlijeka
  • malo peršina
  • malo bosiljka

Priprema:

  1. Mrkve i tikvice nareži na tanje kolutiće te prokuhaj 15 minuta u slanoj vodi. Bilo bi dobro da mrkvu staviš pet minuta prije tikvica budući da se duže treba kuhati.
  2. Kad je povrće kuhano, odlijeli dio vode, a ostatak ubaci u multipraktik, dodaj sitno sjeckani češnjak i sve ostale začine, kao i sjemenke lana, sezama, bundeve i suncokreta, mlijeko i sjeckani đumbir te sve zajedno samelji.
  3. Promiješaj i uživaj u okusu i mirisu.

Torta od sira s bundevom, mljac!

Posjeti missZDRAVA.hr