Jabuke u kuhanom vinu
Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga se za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.
Kotanyi mješavina za Kuhano vino sadrži ugodnu aromu cimeta, vanilije, klinčića i đumbira te je garancija toplog i mirisnog ugođaja kroz hladne zimske mjesece.
Pored kuhanog vina, koje se smatra tradicionalnim zimskim napitkom, s ovom mješavinom začina možeš prirediti i druge ukusne tople napitke, kao primjerice čaj i topli mirisni sok od jabuke.
Osjeti zimsku mirisnu toplinu u kuhanom vinu, čaju, grogu, punču i voćnim sokovima!
Sastojci (za 2 obroka)
- 2 jabuke
- 1/4 l kuhanog vina
- 1/8 l soka od naranče
- 2 žlice šećera
- 1 vrećica Kotanyi mješavine za Kuhano vino
- 0,02 dl ruma
Priprema
- Jabuke oljušti i nareži. Crno vino, sok od naranče i šećer zajedno prokuhaj.
- Dodaj Kotanyi mješavinu za Kuhano vino, narezane jabuke te pusti da se još jednom prokuha.
- Makni s vatre, dodaj rum, pusti da se ohladi i serviraj u šalicama.
Savjet
Uz ovaj topli napitak možeš poslužiti medenjake.